WAT KUN JE ZOAL DOEN MET EEN POMPOEN (1.)

KANEEL-POMPOENCAKE​

Pompoencake

BEREIDINGSTIJD

25 minuten + 55 minuten oventijd

 

WAT HEB JE NODIG:

100 gram roomboter

300 gram pompoenblokjes

100 gram donkere basterdsuiker

2 eieren

200 gram zelfrijzend bakmeel

50 gram rozijnen

1 theelepel kaneel

2 cm gember

KANEEL-POMPOENCAKE ingrediënten

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.

Kook de pompoenblokjes 10 minuten in een laagje water met een snufje zout. Giet af en laat even uitlekken.

Pureer de pompoenblokjes met een staafmixer en de pompoenpuree verder afkoelen op het aanrecht.

Klop de roomboter los met de suiker. Voeg daarna de eieren één voor één toe en klop tot een glad mengsel.

Roer het zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Voeg daarna ook de pompoenpuree toe en meng alles goed door. Roer de rozijnen, kaneel, de geraspte gember en een snuf zout erdoor en stort in een ingevet cakeblik.

Bak de kaneel-pompoencake in 55 à 60 minuten gaar.

Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in het blik. Ik leg altijd een schone theedoek over het blik zodat de cake niet te snel afkoelt (dit om inzakken van de cake te voorkomen).

 

De cake krijgt een mooie kleur door de donkere basterdsuiker, maar je kunt natuurlijk ook witte basterdsuiker gebruiken.

Voor deze cake heb ik een oranje Hokkaido pompoen gebruikt.

Actieve tuinierster en fotograaf van de volstuin
x

Get A Quote