WAT KUN JE ZOAL DOEN MET EEN POMPOEN (2.)

POMPOENSOEP

pompoenpuree

BEREIDINGSTIJD

20-30 minuten

WAT HEB JE NODIG:

WAT HEB JE NODIG:

1 oranje pompoen (Hokkaido)
1 ui
1 kleine courgette of een halve grote
1 kleine wortel
750 ml groentebouillon
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel groene tabasco
1 theelepel gemalen komijn
1 bakje crème fraiche, of plantaardige kookroom (slagroom kan ook)
Zout
1 eetlepel suiker
Peper
Olijfolie (zonnebloemolie kan ook)

KANEEL-POMPOENCAKE overzicht

VOORBEREIDING

Boen de pompoen schoon. Doe de pompoen voor 10 a 15 minuten in de oven voorverwarmd op 150 graden. Dit is zodat de pompoen eenvoudig in stukjes te snijden is, de schil hoeft niet verwijderd te worden want deze is ook eetbaar. Deze handeling kun je ook overslaan als je de pompoen liever zonder schil wilt gebruiken.
Snijd de boven- en onderkant van de pompoen af en snijd eventueel de lelijke stukken van het vel weg. Snijd de pompoen door de helft en lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 a 2 cm. Snijd de wortel en de courgette in kleine blokjes. Snipper de ui.

BEREIDING

Verwarm wat (olijf)olie in de pan en bak even de ui aan. Voeg de pompoen blokjes, de wortel en de courgette toe. Voeg daarna 750 ml groentebouillon erbij en voeg alle kruiden toe en 1 eetlepel suiker (belangrijk) naar smaak toe.
De soep is klaar zodra de schil zacht genoeg is, gewoon even proeven als het goed is na ongeveer 20-25 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Proef even en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

Roer naar smaak een paar eetlepels crème fraiche of room door de soep.

Actieve tuinierster en fotograaf van de volstuin
x

Get A Quote